2011. június 5., vasárnap

megnézendő sorozatok



mert megérdemlem!
szóval most nézem a Lostot (1/16nál tartok). ezt többnyire futás közben nézem, bár tegnap vérszemet kaptam és megnéztem még HAT részt. igaza volt mindenkinek, ez tényleg kurva jó sorozat, és ha még nem is lenne az, a cliffhangerek mindenképp húzzák magukkal a következő részt. 115 rész, 6 évad. el leszek vele még egy darabig. :)

a viasat 6ot hallgatva megjött a kedvem továbbá a Heroeshoz (4 évad, jó lenne angolul megnézni). az első évadot már láttam, amikor még divat volt, de aztán abbamaradt a lendületem (és a sorozatokkal is leálltam egy jó időre). Ali Larter nem tehet róla, de olyan ronda, hogy ki nem állhatom, ő is sokkal hozzájárult a szünethez.

amikor robbanásszerűen zúdította kis hazánkra az Ulpius kiadó az amerikai szenny könyveket, kettővel is sikerült fejbe csapnia (ezt a megrázkódtatást azóta is nyögöm). az első ilyen volt a Gossip Girl, a másik pedig a Klikk. nem akarom fejtegetni, hogy nekem, mint leendő írónak mekkora sértés, hogy ilyen könyvekkel konkrétan meg lehet gazdagodni, de ami még rosszabb: A Gossip Girlből sorozat lett. Tény mondjuk, hogy a neveken kívül semmi köze nincs a könyvnek és a sorozatnak egymáshoz, de attól még a GG is egyfajta siker lett: ugyanaz a célközönség leült a tv elé is, aki a kezébe vette a könyvet. én is végigültem egy évadot (talán annyit se), aztán feladtam. mostanában megint szikraként fel-felpattan ez a divat, nem tudom, megnézem-e. esélyesebb a nem.

és persze tél óta nagy vágyam (köszi, viasat 6!) végignézni az összes star treket. csak hogy amikor az imdb-be beleütöd ezt a két szócskát, valami ilyesmi fogad: [link]
szóval ha ezt mind meg akarnám nézni, minimum a fél életem rámenne. inkább állítsunk föl alant egy listát:
- Star Trek: The Original Series/Űrszekerek (80 rész)
- Star Trek: The Next Generation/Az új nemzedék (178 rész)
- Star Trek: Deep Space Nine (176 rész)
- Star Trek: Voyager (172 rész)
- Star Trek: Enterprise (98 rész)
ez összesen 704 rész, ami 528 órányi scifit jelent. durva :))
még gondolkodom rajta, vajon akarom-e a filmeket is, de ha egyszer elkezdtük, miért ne menjünk végig rajta teljesen?
annyi talán mellettem szól, hogy ebből a 704 részből a voyagerből kb 30-40 részt láttam, így csak 660-70 marad :DD

3 megjegyzés:

Tenshi írta...

Lostot most nézem, 3. évad végénél tartok, nézeti magát nagyon :)
Nekem eddig a leghosszabb sorozat, amit végignéztem az X-akták volt, 9 évaddal :D

Unknown írta...

Nos: Lostot megbeszéltük már, a Hősökhöz annyit, hogy a második évad még nagyon jó, de a harmadikat viszont már eléggé elb*szarintották, hamar otthagytam...
Amit még ajánlok, bár mind fiúsabb, az három HBO-s sorozat: Maffiózók (The Sopranos), Gengszterkorzó (Boardwalk Empire, ajánló a blogon), valamint az emlegetett Trónok harca (Game of Thrones). Uff.

Nura Winderson írta...

köszi Benyó, várólistán vannak! :)