2011. június 5., vasárnap

Day 04: A film released when you were ten years old


Ez a választás nem volt túl nehéz, bár meg kell jegyeznem, 2000 sokkal jobb filmtermést hozott, mint amire emlékeztem. De végül a választásom a Final Destinationra esett (de csak azért, mert az x-ment már kilőttem :D ezt még sokszor bánni fogom).
Ezzel a filmmel alapból a második része után ismerkedtem meg. Ez egy hátborzongató hmm... na most horror vagy thriller? Mivel a sors végez mindenkivel, horrornak mondanám, de úgy tudom, a cliffhanger vég miatt automatikusa thrillerré avanzsál ennek ellenére.
De a történetről ennyit. Próbálok kicsit "tudományos" lenni, de se az íróról, se a rendezőről nem tudok semmi okosat mondani, csak hogy úgy látszik, ez a film volt a karrierjük csúcspontja (bocs, James Wong még visszatér a 3. résszel rendezésben).
A színészek terén is egy bukás az egész: tvből jöttek, tvbe mennek: az NICSben tűnnek fel még a főszereplők, kivéve Ali Lartert, aki meg a Heroesban tér vissza a magyar vásznakra.

Najó, lehet, hogy nem a Final Destination volt a legszerencsésebb választás, mivel az egyetlen, amivel kitűnhet, az az, hogy panorámában láthattuk a szereplők gusztustalan és hátborzongató halálát. Áh, de bejött, nem? Öt film készült belőle összesen.

Nincsenek megjegyzések: