2010. február 19., péntek

Első hétvége

Na rájöttem, hogy enyhén szólva is tartalmatlanra sikerült a heti blogolás. Ami igazából csupa móka-kacagás, mert örülök, hogy nincs rá időm :)

A hét.. Hát, egyelőre úgy néz ki, hogy bírni fogom a félévet és talán még azt a löketnyi pluszt is (okj) bele tudom majd rakni (meg a két nyelvvizsga), amit szeretnék (be kéne fejezni a jogsit).

Hétfőn és kedden reggel 8tól este 6ig ülünk benn. A leányzókkal majdnem minden óránk végig közös, és legnagyobb meglepetésemre csak szakos órákat sikerült erre felvennem. Ma délelőttig nagyon sajnáltam, hogy az összes pszichológia órát üt valami fontosabb és nem tudtam felvenni őket. Egyedül péntekre sikerült a neveléspszicho, de erről később :)

A szemináriumok irdatlanul nehezek lesznek. 4 beszédet kell megírnom, természetesen négy egymástól teljesen különböző témában. Erre jön a hegynyi könyv (csak szemináriumokra eddig több, mint 10 jött össze, és akkor a kollokviumos 10könyv/óráról még nem is volt szó), a munkamódszertan és az oldalakhosszú helyesírás. Bár, azt hiszem, Hedvig kisasszonynál már sikerült pár jópontot szereznem. Vagy nem.

A vizsgák... Naigen, a vizsgák. 11 lesz, ami sok. Nem akartam ennyit, de így jött ki. Eddig 4ről tudom, hogy szóbeli lesz, további kettő plusz kettőből is számítok még rá. Ma végigpörgettem a szabó ervin könyvkeresőjében a kötelezőimet, és _jópár_ nem volt benne a rendszerben, úgy anblokk.

A mindent elsöprő kedvenc órám határozottan a Családszociológia. Az a pasi, aki tartja, egy isten O_o Komolyan! Nem tudom, hogyan csinálja, de eszméletlenül jó az órája. Azt mondta, a célja meggyőzni minket félév végére, hogy gyereket szülni jó. Én az óra közepén már ott tartottam, hogy csak az ő kedvéért legalább 4-5 gyereket tuti összehozok. Zseniális fazon! Persze hál istennek ez csak ilyen egynapos roham, szóval keddenként nem szabad senkivel se találkoznom, mert gyereket akarok majd születni vele/szülni tőle.

Van három filozófiai órám. A művészetfilo hatására felvettem az elmefilot is. A tanár... tipikus filozófus. Szintén zseniális, csak nem a kápráztató értelemben. Fél órát késett, majd ledobta magát a tanári asztalhoz. Végignézett rajtuk, majd megkérdezte, hogy milyen órát kellene tartania. Miután elmondtuk neki, elkezdett gondolkodni, mi legyen a féléves tematika, végül az óra végefelé rákérdezett, hogy gyakorlatnak vagy elméletnek írta-e ki. Művészetfilóra már egy leheletnyit készült is, kettő teljes A4es lapot hozott magával, és már majdnem tudta, hogy miről fog szólni a félév. :) És tényleg az a téma, ami. Hamisítvány, mint bullshit!

A harmadik filo órán még nem voltam, ennek borzasztó egyszerű oka van. Drága babámmal beültünk neveléspszichora, ő csak a kreditért, én meg azért, mert érdekelt. Az óra 25. percében rájöttem, hogy hiába imádom a pszichológiát, szeretek olvasni róla és laikusokkal beszélgetni, de mint előadás... borzasztó volt! Egyszerűen nem bírtunk figyelni a nőre, az előadás fele természetesen latinul volt, a diák követhetetlenek és túl gyorsan peregtek, és úgy egyébként is... a pszichológusoknak nagyon rossz a humoruk. Másrészt pedig rohadtul nem vicces, ha egy előadó 60 hallgató jelenlétében jópofizásból suttogni kezd. Attól, hogy ő hallja, én a 4. sorból már rohadtul nem.
Szóval pánikszerűen rohantunk föl a höt toronyba, hogy leadjuk az órát, és hogy ne legyen lyukasórám, felvettem helyette ezt.. közép európai és keleti filozófia. Nem tudom... lehet baromi érdekes és jó, illetve lehet NAGYON nagyon unalmas is. Meglássuk.

Végül egy szemináriummal zártam a hetet, amire meglehetősen szkeptikusan ültem be. Összesen négyen jelentkeztünk rá a 11 helyből, és órakezdés után 10 perccel még mindig egyedül ültem a terembe. Akkor beesett egy lány, majd :20 körül a tanár is. Leült, elmondta hogy ez így nem vicces és toborozzunk embereket, másrészről pedig Ottlik irodalma lesz a téma, majd megköszönte jelenlétünket és :35 körül már el is viharzott, mi meg néztünk utána, hogy mi van.. :D

Mindenesetre egy plusz leányzó már biztos velem fog punnyadni az órákon, és további kettő is fontolgatta a dolgot, amíg a vonatra várva meséltem. Nem lenne rossz, határozottan családias óra lenne :D

A hét közepén van egy szép nagy lyuk, ugyanis szerdára semmi órát nem sikerült felvennem. Ez lett a jollyjoker nap, amikor néha kimegyek aerobikozni, illetve ekkor van az ETV gyűlés is a rend kedvéért.. úgy néz ki, hogy lesz egy állandó rovatunk a pártneremmel (lekopogtam), annak a forgatási ideje pont ideális lesz így szerdánként. Vagy hát lesz ahogy lesz, franc tudja még.

E mellé gondolkodtam magamnak okjn meg jogsim meg melón meg nyelvvizsgaelőkészítőn, meg nyelvvizsgán meg némi csekélyke szociális életre, ne adj isten tanulásra. Nem szoktam túlvállalni maam, cööööh.

Pártnerem egy tündérke. Rájöttem, hogy imádom, mert most még mindketten nyugodtak és lazák vagyunk és még tudunk beszélni a vizsgákon kívül másról is. Pártnerrel szép anyagok fognak készülni. Majd publikálom, hadd örüljetek amiért azonnal indulnak a kilinkelt videók :D

Hm, ennyi. Holnap pedagógia konferencián leszünk kicsimmel. Azt mondta, őt is érdekli, de szerintem csak a kedvemért jön. Örülés van továbbra is. :)

2 megjegyzés:

Hele írta...

Sok sikert a 2. félévedhez!! :) A Jogsihoz meg ha gondolod akkor fel tudom ajánlani neked az "olasz csődört" gyakorolgatni! :) (van rajta casco :D)

Nura Winderson írta...

észben tartom, köszönöm :)