2009. augusztus 8., szombat

Éjszakai vidámpark avagy végre egy hosszú post

Na úgy alakult ez a péntek, hogy mivel másnap nem dolgozom és évek óta vidámparkban se voltam, Tomikával elhatároztuk, hogy megnézzük milyen ez az éjszakai mulatság. Igen, még mindig Keita blogját olvasod, van munkahelyem és pasim. Nabumm, get over it. :)

Este fél 8kor találkoztunk a Hősök terén, onnan battyogtunk át a vidámpark elé. A sor hosszát már ekkor is kilóméterekben mérték, pedig 8kor volt az éjszakai kapunyitás. Hát beálltunk a sor végére, és hamar mögöttünk is legalább annyian álltak, mint elöttünk. Bámultuk a teliholdat, nézegettük a körülöttünk lévőket, beszélgettünk.. Úgy negyed-fél10 magasságára értünk be, ekkorra már korom sötét volt. Benn is arra kellett szembesülnünk, hogy:
- Egyrészt alig működik valami
- Másrészt mindenhol rohadt hosszú a sor.

Tanácstalanul és kicsit keserű szájízzel elkezdtünk sétálgatni, mikor belebotlottunk Az Óriásba. Tátott szájjal bámultuk (legalábbis én) a menetet, aztán azonnal rohantunk sorbaálni. Meglepően gyorsan sorrakerültünk, és mindkettönk gyomra görcsölt. Persze, poén meg húde tökösek vagyunk, de valahol mindketten paráztunk ettől. A csodát Flying Circusnak keresztelték, és a vidámpark Németországból hozatta. Négy évig lesz itt. Íme egy nappali videó róla:


Igen, elég para :D Felszálltunk és ott pánikoltunk talán a legjobban. Lezárták mindenkinek a biztonsági övét, és külön rányomtak mégegyet, hogy biztos megtartson. A combközepemtől lefelé a lábamba vér se jutott le, egyáltalán nem bírtunk mozogni, én speciel mégse éreztem magam biztonságban xD Valahányszor fejjel lefelé voltunk, mindig mint az őrült kapaszkodtam és rettegtem hogy mikor nyílik ki a biztonsági öv, és zuhanok le. Namindegy, éppenséggel amikor nem fejjel lefelé voltunk, hanem pörögtünk és a székbe préselődtem, megkönyebbülten sikoltoztam és élveztem a menetet. Az az igazság, hogy ez volt a legjobb menet az egész vidámparkban.

Felbuzdulva, nagymenő legényekként trappoltunk át a T-rex nevű játékhoz, mondván "áá, ez milyen pici.. néézd, alig pörög.. bezzeg a cirkusz!..."Az az igazság, hogy tévedtünk. Nagyon csúnyán tévedtünk. Volt annyi eszünk, hogy háttal szálltunk föl és végig háttal is vitt minket, emellé pörögtünk a szélrózsa minden irányába. Baromi rosszul lettünk, utána szeritnem egy bő órán át fogtam felváltva a fejem, a torkom és a gyomrom, és semmire se voltam hajlandó felszálni. Aki szokott velem buszozni, az tudja, hogy még ott is rosszul vagyok attól, ha hátrafelé utazom, hát még itt.. De büszkén jelentem, NEM HÁNYTAM!

Ezután megbámultuk a 100+20 éves, nyekergő-recsegő-mindjárt széteső Top Spint, és eldöntöttük, hiába nem para (ő régebben ezen, én meg Olaszországban ültem ilyenen), attól még félnénk hogy alattunk esik szét az egész.

Tettünk jégkásával a kezünkben egy körsétát, míg végül az Ikarusz mellett döntöttünk, mint gyomornyugtató kikapcsolódás.


Azért német videókat rakok be amúgy, mert a magyar videók szarok xD Naszóval én ezt nagyon élveztem, fönn pl megtapasztaltam, hogy van valahol a vidámpark hátsórészén valami ollózós kalózhajóikerpár, illetve elláttam a Gellért-hegyig :D Tomikát pedig nem akarom beégetni, de rájöttünk, hogy tériszonya van.

Ezután tettünk egy "fantasztikus" túrát a Túlvilág Kapujában. Hát ennél nagyobb szart én rég nem láttam :DDD Valamikor az 50-60as években építhették ide, még A Tanu filmben is szerepelt, és kb azóta is ugyanilyen. Beülsz egy kétszemélyes kocsiba, mutatnak 3 csontvázat, amik nem mellesleg NYIKOROGNAK, aztán vége. Tulajdonképpen nagyon jót röhögtünk rajta :D

Két alkalommal is szemeztünk a Break Dance-szel, de nagyon sok ember szédelgett meg rókázott a közelben, úgy éreztem, az én gyomrom ezt nem fogadná be, hiába klasszikus. Biztos mindenki ismeri, de azért videó: (plusz pendulumot meg what is love-ot nyomattak, elég jó volt hallgatni :D)Mire eljutottunk a szabadeséshez, már negyed 2 volt, és közölték hogy utolsó körök fognak menni, már ne álljanak sorba. Ekkorra mellesleg már szinte üres volt a park is. Sikoltozunk és élveztük a szabadeséseket (na nem Tomika meg én, elvégre ő férfi, hanem mellettem egy ~12-14 éves csajjal visongtunk mint a malacok, Tomika meg röhögött), aztán újra rájöttem hogy bungee jumpingolni akarok :D

Gyorsan elfutottunk mégegyszer a Flying Circushoz, hátha felférünk az éjszaka utolsó menetére, ÉS FELFÉRTÜNK JE! Bár a gépkezelők már utcai ruhában voltak és a biztonsági őrök nagyon csúnyán néztek érte, de levezettek még egy bónusz kört.

Felültünk, lezárták a székeket. Ránknéz az egyik gépkezelő: "Mind meghaltok". Nevettünk egyet, aztán elindították zenegyanánt a gyászindulót :DD És tényleg, nem ugyanazt a programot nyomták le, mint amit szoktak, hanem egy hosszabbat, amiben több is volt a fejenállás :D Nagyon jófejek voltak :)

Szóval összességében jó élményekkel jöttünk ki, és tervben van egy nappali menet is, hogy a nyugisabb meneteket is kipróbálhassuk :)

[UPDATE 17:08] Egyébként nem tudom, Tomika hogy van vele, de én olyan erősen kapaszkodtam minden para játékon, hogy izomlázas mindkét karom :DDD

5 megjegyzés:

.mimi írta...

hát nemtom.. mmint örülök h jóléreztétek magatokat, de én sztem egyikre se mernék felülni ^^" én a kis fa hullámvasút után is rosszulvoltam és végigsírtam a menetet ^^"

Keita Rogers írta...

Bakker, pedig nekem az járt a fejemben hogy amíg én görcsösen kapaszkodtam a Cirkusznál és vártam a halálom, te biztos lengetteg volna a karodat és röhögtél volna xD

Mizu írta...

WOW baszki:DDDD
hát gz, örülök hogy ilyen jókis estéd volt csaje:DDD

luluko írta...

Én se mernék rájuk felszállni, de ezt már msn-en is mondtam. Csak gondoltam ide is leírom :)

Buboréklány írta...

Mi is voltunk a múltkor éjszaka, utána két napig nem tudtam mozgatni a nyakamat XD De megúsztam a cirkuszodat, nálunk pont nemment valamiért :S

A BreakDance volt a kedvenc (főleg mert elpöttyintettem sorbanállás közben, hogy nekem tuti a Barbiegörlt fogják benyomni zenének, és tényleg az lett XD) de amikor másodszor ültünk rajta, már nagyon rosszulvoltam XD

Én most egy jóidőre letudtam a vidámparkozást, szép volt, jó volt, de ki nem bírnám mégegyszer a közeljövőben XD Én is olyan nyugis anyuka leszek, mint az én anyum, aki max az éneklő babákat nézni jön csónakázni a kis barlangba, a többit meg lentről nézi :D