2010. március 13., szombat

NŐTÍPUSOK: Mindenki kedvence, a jó fej csaj

A jó fej csaj mindenki kedvence. Egyszerűen imádják az emberek, mert kedves, aranyos, jókat lehet vele dumálni, mindenkihez van egy-két barátságos szava. Biztat, meghallgat, programokat szervez, szükség esetén lelki segélyt nyújt.
Bárhol megjelenik, ő lesz a társaság középpontja, aki kiváló kommunikációs képességének és emocionális receptorainak hála az odaútról is frappáns, izgalmas és rettentően érdekes történetet ad elő. Hiába, vele mindig történik valami. Vagy inkább ő maga az, akinek személyisége és jelleme ilyen sokszínűségre és fordulatokkal teli eseményekre predesztinálja őt az életben? Igazából nem tudja eldönteni, de inkább az utóbbi felé hajlik.
Miután a jó fej csaj megadja az alaphangulatot a nap további részéhez - akár munkahelyén, akár magánprogram alkalmával - tovább brillírozik. Jópofán elviccelget, a szótlanokat bevonja a társalgásba, próbál mosolyt csalni az arcukra, és ha ez sikerült, méltán büszke magára.
Rendkívül aktív, minden buliban benne van, a langyos partikat viszont kifejezetten rühelli, majdhogynem kényelmetlenül érzi magát. Éppen ezért jó előre bebiztosítja a kiváló hangulatot: ha nem házigazdai minőségben van jelen, akkor is ku-tya-kötelességének érzi, hogy ő gondoskodjon mindenki szórakoztatásáról. Táskájában mindig ott lapul az Activity, melyet bármikor előkaphat vészhelyzet esetén (közös szórakozás, nagy nevetések, önfeledt hangulat), és egy-egy könyv, melyről a múltkor már mesélt, de most meg is mutatja, milyen érdekes/elgondolkoztató/humoros kötet.
Hála neki, általában minden parti megmenekül a végzetes unalomba fulladástól, és a barátok-barátnők még sokáig felemlegetik, mennyire nagyon jól érezték magukat a jó fej csajnak köszönhetően. A jó fej csaj ennek iszonyúan örül, de azt a világért se árulná el, hogy a buli végére már a halál faszára kívánta az egész bagázst, akik ennyire nem tudnak magukkal mit kezdeni, és az ő energiáját szívják egyfolytában. Természetesen megígéri, hogy máskor is elmegy, mert ilyen jó társasággal élmény bulizni.

A jó fej csaj tökéletesen tisztában van azzal, hogy ő mennyire jó fej. Szigorúan igazodik szerepéhez, remény- és fénysugarat csempész a szürke hétköznapokba. Munkatársai odáig meg vissza vannak érte, hiszen a kis kollegina mindig friss, fitt, humoros és nyíltszívű.
Az egy szem Túró Rudiját szeretné az egész kollektívával megosztani, de rövid osztás-szorzás után rájön, hogy ez úgysem fog sikerülni, ezért hogy ne fájdítsa a többiek szívét, elvonul a világ szeme elől, és ott minél hamarabb elfogyasztja az édességet.
Másnap, hogy jóvátegye irigységét, egy egész tálca süteményt visz be, és széles mosollyal az arcán végigkínálja a többieket. A kollégák nagyon örülnek a nem várt sütinek, dicsérik a jó fej csaj szociális érzékenységét, jószívűségét és nem utolsó sorban vitathatatlan tehetségét a sütés-főzéshez. A jó fej csaj dicséret és elismerés nélkül nem tud létezni, így miután a munkatársak ezt bőkezűen osztogatják, szárnyakat kap, és onnantól kezdve heti rendszerességgel hordja be a süteményes tálakat. A kollégák egy idő után a hét egy napján nem visznek tízórait. A jó fej csaj egy alkalommal aztán nem visz be süteményt. A munkatársak éhen maradnak, hőbörögni kezdenek, egy kicsit csalódottak. A jó fej csaj a halál faszára kívánja ezt a társaságot is, akik – nem érti, miért – el-vár-ják, hogy ő mindig süssön valamit. Pedig már nagyon elege van.
Egy hét mosolyszünet után a konfliktust rendezik, mert mindenki kedvence nem képes haragban lenni senkivel, pláne nem a szívének oly kedves kollégákkal. Meg a barátaival meg a szomszéd nénivel meg a Károly bácsival a másodikról meg a hentes Ödönnel, aki – mivel őt nagyon kedvelik a húsboltban is – mindig a legszebb sertéscombot adja és a gondosan letollazott csirkeszárnyakat.
Félreértés ne essék, nem véletlen, hogy őt ennyien szeretik: mindig hangosan és előre köszön az idős szomszédoknak, sőt, mosolyog is hozzá. Felviszi az emeletre a szatyrukat, közben elbeszélget velük. Megdicséri a zöldséges áruját, a hentes szakértelmét, ahogy a húst mesteri precizitással bontja fel.
A metrón, a buszon és a villamoson is mosolyog az emberekre - a világra úgy ámblokk, de a világ nem mindig mosolyog vissza rá. És ezt - meg kell vallania -, nagyon fájlalja. Szürkeség, fásultság és közöny az arcokon… De azért van ő, hogy feldobja a hangulatot: egy kedves pillantással, egy szívből jövő mosollyal. Talán az utazóközönség szíve is felolvad egyszer, ő nem adja fel.

A jó fej csaj annyira jó fej, hogy mindenkivel szót ért kortól, nemtől függetlenül. Adott esetben kitűnően eljátszik a kisgyerekekkel, együtt kergetik a labdát, ugróiskolázik velük, pesztrálja őket, mint egy kedves nagynéni.
A lázadó kamaszokkal divatról és zenéről beszélget, felveszi stílusukat, lazán viselkedik, olykor egy-egy vulgárisabb megnyilvánulást is engedélyez magának, mert tudja, a tizenévesek erre harapnak. Általában be is jön neki ez a hozzáállás, a fiatalok jó arcnak tartják, és még a háta mögött se beszélik ki, vagy csak ritkán.

A férfiak is rendre odavannak érte: végre egy nő, aki nem picsul, akivel nemcsak ruhákról, kencékről meg pletykákról lehet beszélgetni, hanem normális dolgokról is, mint autók, foci vagy italmárkák.
A jó fej csaj minden alkalmat megragad arra, hogy bizonyítsa, ő nem olyan, mint a többi nő. Egyedi és különleges, magával ragadó személyiség, aki mellett a férfiak azok lehetnek, akik: nem kell megjátszaniuk magukat, mert ő annyira jó fej, hogy úgy fogadja el őket, ahogy vannak. Ennek szellemében gyakran eljár sörözni velük, csak a pajtáskodás végett és mert tudja, emiatt is nagyot nő a haversrácok szemében. Elhülyéskedik, eldumálgat velük, olykor böfög is, mert ezzel kívánja demonstrálni teljes jogú tagságát a haveri körben.

!
Ám mindenki kedvenc barátosnéját is eléri általában a végzete: ha beleszeret az egyik haversrácba, onnantól kezdve neki lőttek: próbál egy kicsit taktikázni, bevetni női fegyvertárát, de teljesen hiába. Finoman adagolja a férfinak szóló szeretetmorzsákat, ráragyogtatja teljes fényét, legkedvesebb mosolyát, de a helyzet reménytelennek tűnik. A haver vagy észre sem veszi, hogy ez már nem jó fejség a nő részéről, hanem a világmindenségbe kikiáltani vágyott, de végül csendben elsóhajtott szerelem, vagy pedig levágja, mi a helyzet, de nem törődik vele. Minek rontana el egy ilyen nem mindennapi, szórakoztató és különleges barátságot egy ilyen nem mindennapi, szórakoztató és különleges nővel?
!

forrás: http://gorbe-sminktukor.blog.hu

1 megjegyzés: